Dietă

Cele mai noi informaţii din domeniul nutriţiei apărute în jurnale medicale de prestigiu din lume

O serie de afecţiuni pot fi tratate iar altele pot fi prevenite atunci când alegem o dietă care permite organismului să se refacă şi nu una care împovărează corpul şi blochează regenerarea.

Prima măsură terapeutică în cazul unei afecţiuni trebuie să fie dietoterapia şi apoi tratamentul medicamentos, dacă mai este necesar.
Sunt ameliorate boli metabolice (diabet zaharat tip II, sindrom metabolic, dislipidemii, gută), boli gastrointestinale (reflux gastroesofagian, ficat gras, litiază biliară) sau boli cardiovasculare.

Prioritară este starea de sănătate

Se poate slăbi cu ORICE dietă cât timp numărul de calorii este diminuat, dar va funcţiona pe termen scurt şi va fi afectată sănătatea.

E nevoie de o schimbare a stilului de viaţă, nu doar de un regim alimentar cu puţine calorii.

Nu veţi număra caloriile, nu veţi cântări porţiile, veţi mânca pe săturate! Nu vom vorbi despre carbohidraţi, proteine sau lipide, ci despre alimente integrale.

Medicamentul minune

Este stilul de viață sănătos

Adevarata schimbare va veni atunci când specialiştii din domeniul medical, cei care promovează politicile de sănătate, vor vedea beneficiul schimbării propriei diete.

Trebuie modificat stilul de viață

Adică alimentația, mişcarea și gestionarea stresului! Pentru stilul de viaţă sănătos, dieta reprezintă o parte foarte importantă; la fel de importantă este
mişcarea, care nu înseamnă două ore pe săptămănă la sală ci câte puţin în fiecare zi; o plimbare alertă zilnică de 30-45 minute vă va aduce multe beneficii.

Studiile arată că cele mai multe boli cronice şi decese pot fi prevenite, fiind legate de nutriţie (pe locul 2 la cauzele mortalităţii urmează tutunul).

Cu toate acestea, există o deficienţă importantă în ceea ce priveşte educaţia nutriţională din sistemul medical.

Până când sistemul se va schimba, trebuie să fim noi înşine responsabili pentru propria sănătate.

În acest scop avem nevoie de informaţia şi experienţa de peste 40 de ani a celor mai importanţi nutriţionişti ai lumii.

Dieta improprie

Dieta improprie şi lipsa activităţii fizice sunt determinanţi majori în obezitate, atât la adulţi cât şi la copii. Aşa cum arată planul de acţiune al Uniunii Europene cu privire la obezitatea din rândul copiilor pentru perioada 2014-2020, există o creştere constantă a obezităţii, ameninţând sănătatea şi calitatea vieţii acestora în viitorul apropiat.

Cercetările arată că acei copii supraponderali sau obezi sunt mult mai predispuşi să devină adulţi obezi cu risc ridicat de a dezvolta boli precum diabet zaharat de tip II, boli cardiovasculare, cancer, afecţiuni musculo-scheletale.

Greutatea mamei înainte de concepţie şi câştigul ponderal din timpul sarcinii sunt doi dintre cei mai importanţi factori determinanţi ai obezităţii viitorului copil. Atenţia acordată nutriţiei în timpul sarcinii şi alăptării este esenţială pentru starea de sănătate a mamei şi a copilului.