Sănătate

prin nutriţie

Despre schimbarea stilului de viaţă

Schimbarea stilului de viaţă (nutriţie adecvată şi exercitiu fizic regulat) va avea efecte profunde asupra stării de sănătate. Mecanismele biologice sunt dinamice. Vă veţi simţi mai bine în scurt timp după schimbarea dietei. Urmăriţi progresele şi dacă ceea ce aţi schimbat este suficient, înseamnă că atât trebuie să faceţi.

Dacă nu, puteţi face mai mult şi astfel să decideţi cât de mare vreţi schimbarea şi cât de rapidă.

Eu vă ofer suport pentru această schimbare: consultanță nutriţională personalizată, informare prin studii ştiinţifice, cărţi, filme documentare, prezentări video.

În doar trei săptămâni veţi vedea schimbările care apar, acestea fiind motivaţia de a continua și dovada că sunteţi pe calea cea bună.

O serie de afecțiuni pot fi tratate

altele pot fi prevenite

Studiile arată că cele mai multe boli cronice şi decese pot fi prevenite, fiind legate de nutriţie. Cu toate acestea, există o deficienţă importantă în ceea ce priveşte educaţia nutriţională în sistemul medical. Până când sistemul se va schimba, trebuie să fim noi înşine responsabili pentru propria sănătate. În acest scop, avem nevoie de informaţia şi experienţa de peste 40 de ani a celor mai importanţi nutriţionişti ai lumii.

Dovezi copleşitoare

Există dovezi copleşitoare în jurnalele medicale de prestigiu din lume, studii care au demonstrat că o alimentaţie bazată pe produse vegetale integrale, cu un conţinut redus de alimente de origine animală şi produse procesate, are un puternic efect benefic asupra sănătăţii. În mediul ştiinţific lucrurile sunt clare iar directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Margaret Chan, afirma în 2013 la conferinţa de promovare a sănătăţii, că

“Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi efortul de a preveni boli ca diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, se află în contradicţie cu interesele unor operatori economici puternici… Sănătatea publică se luptă cu industria alimentară, care foloseşte aceleaşi tactici ca industria tutunului în trecut şi anume cercetări finanţate care crează confuzie în rândul oamenilor… Aşa cum am învăţat din experienţa cu industria tutunului, dacă este puternică, o industrie poate vinde publicului absolut orice…”

http://www.who.int/dg/speeches/2013/health_promotion_20130610/en/