Servicii nutriționale

Miracolul corpului omenesc este uimitoarea sa capacitate
de refacere. Daţi-i ocazia! Informaţi-vă!

Tratamentul prin nutriţie nu costă, este eficient, poate fi autoadministrat şi nu are efecte secundare!

Cu ce vă pot ajuta:

Consultanţă nutriţională

Consultanţă nutriţională

şi îndrumare pentru un stil de viaţă sănătos, în vederea normalizării compoziţiei corporale şi ameliorării stării de sănătate în diferite afecţiuni .

Consultaţia iniţială

pentru evaluarea stării de sănătate, a statusului nutriţional şi metabolic, analiza compoziţiei corporale, a jurnalului alimentar, stabilirea obiectivului dorit în privinţa greutăţii fără înfometare, ceaiuri, medicamente sau suplimente alimentare; stabilirea unui plan de nutriţie adecvat nevoilor dumneavoastră.

Consultațiile de control

urmăresc modificarea parametrilor corporali, monitorizarea şi reevaluarea la anumite intervale de timp, stabilirea unor meniuri cu alimente integrale, uşor de preparat şi gustoase.

Stabilirea ratei metabolismului în repaus şi la efort.

Cum procedez?

Antropometrie standardizată

măsurători pentru greutate, înălţime, circumferinţa abdominală, indice de masă corporală, determinarea raportului talie/şold, cuantificarea riscului cardiovascular.

Analiza compoziţiei corporale

cu ajutorul analizatorului computerizat prin bioimpedanţă electrică TANITA (determinarea cantităţii de ţesut gras şi dispunerea acestuia pe corp, determinarea masei musculare, a conţinutului de apă a organismului, grasimii viscerale, greutatea osoasă, calculul varstei metabolice) şi urmărirea în timp a modificarii compoziţiei corporale. Toate datele sunt prezentate in formă grafică cu ajutorul unui software profesional.

Ce urmăresc:

  • conştientizarea importanţei alimentaţiei, a provenienţei alimentelor, a integrării mişcării în programul zilnic; organismul are capacitatea de a se reface, de a-şi redobândi sănătatea, odată ce factorii care au provocat boala sunt îndepărtaţi;

  • modificarea întregului stil de viaţă (alimentaţia, mişcarea, gestionarea stresului) în care dieta reprezintă o parte foarte importantă;

  • prevenirea şi tratarea prin nutriţie a celor mai multe afecţiuni cronice existente în prezent.

    Nu putem trata bolile cauzate de o alimentaţie nepotrivita prin metode farmacologice, ci este evident că trebuie sa alegem tipul corect de alimente. Este foarte important de cunoscut acest lucru pentru că salvează vieţi. 

Sănătatea este importantă!

Este nevoie de acces la informaţie pentru a asigura copiilor un start sănătos în viaţă iar rolul părinţilor în acest demers este crucial, pentru a face alegerile corecte cât mai uşoare.

Zilnic, părinţi şi copii sunt copleşiţi cu mesaje despre cum să fie activi, despre ce să mănânce, cu informaţiile nutriţionale de pe etichetele alimentelor, făcând dificilă alegerea pentru o alimentaţie optimă.

E nevoie ca informaţiile nutriţionale să devină mai uşor de înţeles, să fie clare, consistente, bazate pe studii ştiinţifice, astfel încât părinţii să poată decide ce alimente să consume ei sau copiii. Dacă stabilim acestea împreună, nu este complicat!

Efectele “secundare” ale schimbării modului de alimentaţie vor fi: greutatea optimă, puterea mai mare de concentrare, nivelul crescut de energie, glicemia mai bună, viaţa sexuală mai bună, prevenirea celor mai răspândite afecţiuni, renunţarea la medicamente.

Acest ultim efect “secundar” este deosebit de important, având în vedere numărul mare de medicamente prescrise, numeroasele efecte adverese ale acestora şi interacţiunile dintre ele, aspecte de care se ţine seama prea puţin.