Nutriţia în bolile alergice
Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în bolile alergice
Malnutriţia trebuie evitată cu orice preţ indiferent de vârstă, dar în cazul copiilor cu alergii alimentare, supuşi unor restricţii în dietă, este nevoie de o atenţie deosebită, pentru că malnutriţia scade capacitatea organismului de a funcţiona optim şi de a se recupera în cazul unei afecţiuni.
Evaluarea aportului nutriţional şi echilibrarea dietei ţinand cont de parametrii antropometrici (greutate, vârstă), de rezultatele anumitor biomarkeri din sânge, de restricţiile din dietă, sunt esenţiale pentru o bună creştere şi dezvoltare şi pentru o sănătate optimă. Alimentaţia dezechilibrată nu afectează doar creşterea ci duce şi la probleme de sănătate. Este important diagnosticul rapid şi iniţierea dietei corespunzătoare pentru corectarea sau evitarea dezechilibrelor nutriţionale, pentru menţinerea greutăţii sau creşterea acesteia la pacienţii subponderali, pentru păstrarea sau refacerea masei musculare, pentru susţinerea anabolismului şi stimularea vindecării în cazul existenţei diferitelor patologii asociate alergiilor alimentare.