Nutriţia în perioada de preconcepţie

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în perioada de preconcepţie

Nutriţia în perioada de preconcepţieÎn această perioadă nutriţia este deosebit de importantă, fertilitatea fiind influenţată de tipul de alimente consumate. Şi greutatea prea mică, precum şi un exces de greutate reduc şansele unei viitoare sarcini. Obezitatea asociată cu sindromul ovarelor polichistice este o altă cauză importantă a infertilităţii. Scăderea în greutate în perioada de preconcepţie este esenţială şi pentru că astfel poluanţii acumulaţi în ţesutul gras vor fi eliminaţi odată cu acesta.

Chimicalele din mediul înconjurător care se concentrează în alimentele de la nivelul superior al lanţului alimentar, anume în carne, peşte, ouă, produse lactate, alimentele din dieta standard, distrug materialul genetic atât al bărbatului cât şi al femeii şi reprezintă o cauză importantă în apariţia defectelor congenitale. Se estimează că 89-99% din substanţele chimice din organismul uman provin din aceste alimente.

Alimentaţia bogată în alimente de origine vegetală (bogată în folaţi), scade riscul afecţiunilor congenitale, care apar în primele zile ale sarcinii. De aceea este esenţial ca nutriţia sanătoasă să existe cu mult înainte de sarcină şi viitorii părinţi să conştientizeze importanţa nutriţiei în apariţia unui copil sănătos.

Cea mai bună cale de a scădea riscul defectelor congenitale este dieta sănătoasă care să furnizeze vitamine, minerale şi fitonutrienţi în formă naturală, nu suplimente a căror administrare este dovedită a creşte riscul diferitelor afecţiuni.