Nutriţia în afecţiunile neurodegenerative
Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în afecţiunile neurodegenerative
Nutriţia în afecţiunile neurodegenerative – Afecţiunile neurodegenerative cum sunt boala Parkinson, boala Alzheimer se caracterizează prin distrugerea ţesutului cerebral, care nu mai poate fi regenerat, dar poate fi prevenită progresia bolii prin înlăturarea cauzei. Mai mult, studiile arată că dieta bogată în alimente vegetale scade riscul bolii Alzheimer cu 40%. În cazul existenţei diabetului zaharat tip 2, riscul de apariţie a acestei boli este cu 65% mai mare.
Dieta bogată în colesterol şi grăsimi saturate este principala cauza a afecţiunilor neurodegenerative, iar fitonutrienţii din plante scad riscul apariţiei acestora. Nu acelaşi lucru se poate spune despre suplimentele alimentare, a căror administrare nu poate aduce îmbunătăţiri acestor afecţiuni, ci dimpotrivă, forma izolată şi concentrată de substanţe determina un dezechilibru nutriţional.
O anumită componentă din proteina animală este incriminată pentru sinteza unor substanţe proinflamatoare, care afectează negativ sănătatea mentală. Mai mult, funcţia cerebrală este influenţată de flora intestinală, la rândul ei fiind dependentă de tipul de alimente din dietă.