Nutriţia în bolile de ficat

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în bolile de ficat

Nutriţia în bolile de ficat – Sunt multe cauze care determină afectarea ficatului, printre care cele mai comune sunt infecţiile cu virusuri şi alcoolul. Acumularea de grăsime la nivelul acestuia apare în alcoolism, dar şi în cazul diabetului, obezităţii ca urmare a dietei bogate în grăsimi. Obezitatea poate favoriza evoluţia unei afecţiuni hepatice către una cronică, uneori foarte gravă, cum este ciroza.

Pentru că funcţia ficatului este şi cea de a metaboliza excesul de proteine, colesterol, grăsimi, o dietă adecvată va reduce încărcarea acestuia atunci când există o afecţiune la acest nivel.

Ficatul are o imensă capacitate de regenerare chiar şi după afectări majore, condiţia este să-i dăm ocazia de a se reface. Prevenţia este cea mai importantă, dar toate afecţiunile hepatice răspund favorabil când nutriţia este corespunzătoare.