Nutriţia în bolile gastrointestinale

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în bolile gastrointestinale

Nutriţia în bolile gastrointestinale – Problemele gastrointestinale începând de la esofag (esofagita de refux) până la colon (constipaţia), pot fi rezolvate prin simpla alegere a unor alimente potrivite. În acest fel se tratează cauza acestor afecţiuni, nu doar simptomele, aşa cum se întâmplă când alegem medicamentele pentru tratament iar dieta rămâne neschimbată.

Ce punem în contact cu diferitele segmente ale tubului digestiv influenţează buna lor funcţionare. Evident că nutriţia este esenţială pentru rezolvarea problemelor gastrointestinale.

Afectarea florei microbiene intestinale (microbiomul) stă la baza bolilor inflamatorii de la acest nivel, a colitelor ulcerative, dar şi a obezităţii, a sindromului metabolic, a diferitelor forme de cancer, precum şi a bolilor autoimune. La nivelul colonului există o lume foarte bine organizată, cu specii care predomină şi ne ţin sănătoşi, specii pe care le putem modifica prin schimbarea dietei.

70% din sistemul imunitar este localizat la nivel intestinal. Dacă sistemul imunitar nu e capabil să răspundă corespunzător, se manifestă diferite boli alergice (astm, eczeme, alergii alimentare). Se suspectează că la baza bolilor inflamatorii intestinale stau reacţiile de tip alergic foarte severe.