Nutriţia în bolile renale

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în bolile renale

Nutriţia în bolile renale – Studiile arată efectul profund asupra funcţiei renale a proteinei animale (aciditatea crescută, efectul proinflamator) şi posibilitatea stopării progresiei bolilor cronice de rinichi cu produse care se găsesc la piaţă, nu în farmacie! Boala cronică de rinichi avansează cu o rată constantă, iar medicamentele sunt puţin eficiente. Este esenţială abordarea nutriţională.

Bolile renale sunt agravate de grăsimile şi de colesterolul din alimente, de aceea prin stabilirea unei diete corespunzătoare boala poate fi oprită din evoluţie sau poate fi încetinită progresia. Îmbunătăţiri remarcabile apar când din dietă sunt eliminate anumite alimente cu conţinut ridicat de proteine.

Excesul de proteine nu este stocat în organism aşa cum se întâmplă cu caloriile în exces, stocate sub formă de grăsime, ci trebuie eliminat. Acest exces determină o presiune crescută la nivelul rinichilor,este afectată circulaţia sângelui la acest nivel, ceea ce duce la pierderea funcţiei renale, fenomen întâlnit şi la o persoană sănătoasă, nu doar la cei care au deja o boală renală.

Calculoza renală reprezintă afecţiunea care poate fi prevenită în proporţie de 100% prin nutriţie.