Nutriţia în infertilitatea de cuplu

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia în infertilitatea de cuplu

Nutriţia în infertilitatea de cuplu – Cea mai mare ameninţare asupra fertilităţii atât la bărbaţi cât şi la femei este reprezentată de nivelul crescut de chimicale din mediul înconjurător care se concentrează în hrană. Se estimeză că 89-99% din substanţele chimice din organismul uman provin din alimentele care se află la nivel superior în lanţul alimentar: carne, peşte, ouă, produse lactate.

Aceste chimicale numite “estogen-like” se acumulează în ţesutul gras al animalelor care reprezintă alimentaţia de bază a celor mai mulţi oameni şi interferă cu acţiunea testosteronului, determină scăderea numărului de spermatozoizi, a viabilităţii şi a motilităţii acestora, infertilitate şi distrugerea materialului genetic.

Obezitatea şi sindromul ovarelor polichistice reprezintă alte cauze ale infertilităţii la femei, acestea având drept cauză greşelile din alimentaţie.

Atenţia îndreptată spre o nutriţie sănătoasă, conştientizarea importanţei alimentaţiei, rezolvă această problemă de cuplu întâlnită foarte des în ultimii ani.