Nutriţia anti-ageing

Prima Pagina > Servicii > Nutriţia anti-ageing

Nutriţia anti-ageing – Îmbătrânirea este un fenomen normal care nu poate fi oprit sau inversat dar poate fi încetinit, iar afecţiunile legate de înaintarea în vârstă pot fi prevenite. Procesul este accelerat în cazul excesului alimentar, în special a proteinei animale, dar şi a izolatelor proteice din soia, din cauza stimulării producerii hormonului de creştere, IGF-1, cu rol dovedit în apariţia cancerului şi îmbătrânirea accelerată.

Plantele conţin cantităţi mari de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea, prin neutralizarea radicalilor liberi, substanţe foarte reactive care distug celula. Putere antioxidantă ridicată au vitaminele A, C, E, beta-carotenul, folaţii, seleniul, dar nu sub formă izolată şi concentrată cum se regăsesc în suplimente, acestea determinând creşterea riscului afecţiunilor majore şi a decesului prematur.

Alături de nutriţie, mişcarea este foarte importantă în procesul anti-ageing.